pondelok 7. novembra 2011

Urban Decay




V nasledujúcom príspevku by som Vám rada predstavila už spomínanú značku dekoratívnej kozmetiky Urban Decay a jej 15 ročnú históriu.



Náš príbeh začal pred 15timi rokmi, kedy si ružová, červená a béžová zotročili prestížny trh krásy. Nebo nám zakázalo aby klienti žiadali fialovú alebo zelenú farbu nechtov bez toho aby sa preukázali značkou alebo riskovali život a zdravie s drogériovými haraburdami. Tvárou v tvár tomuto monopolu, Sandy Lerner (spoluzakladateľka Cisco systems) vykonala dôležité rozhodnutie: "ak je kozmetický priemysel len pre "veľkých chlapcov", ktorí nemohli uspokojiť jej požiadavky na alternatívny make-up, musela si ich uspokojiť sama."

Zhodou okolností ju jej obchodný riaditeľ David Soward predstavil kolegyni a vizionárke Wende Zomnir, kreatívnej podnikateľke (a zároveň závisláčke na make-upe asi od narodenia). Wende tiež považovala uznávané farby za nedostačujúce a rozhodla sa o rozšírenie ponuky. Počas popoľudňajšieho čaju tieto dve dámy uzavreli pakt, že zorganizujú stretnutie u Wende v jej bungalove na Laguna Beach, kde budú mixovať odtiene lakov. Sandy, David a Wende uviedli na trh značku Urban Decay v roku 1996 s radou 10tich odtieňov rúžov a 12tich odtieňov lakov. Farby boli inšpirované zašlou tvárou mestskej krajiny a niesli prevratné mená ako napríklad Roach (cigaretový filter), Smog, Rust (hrdza), Oil Slick (ropná škvrna) a Acid Rain (kyslý dázď). Pri prvom zverejnení v časopise, niesol článok názov "Je Vám z rúžovej na vracanie?", čím sa rozpútala diskusia v kozmetickom priemysle o pokračovaní tohto nastaveného trendu.

Dnes, Wende riadi Urban Decay v pokračujúcom raste ako výkonná kreatívna riaditeľka s Ericom Jimenez-om (celosvetový riaditeľ maloobchodnej siete a hlavný vizážista) a Timom Warner-om (generálny riaditeľ), ktorý dopĺňa túto kreatívnu trojicu. S viac ako 25timi rokmi skúseností v kozmetickom priemysle, Erica inšpiruje byť stredobodom pozornosti a rovnako jeho šialené skúsenosti. Tim (aka "Majster Zen-u) dokonale konkuruje Ericovej šialenosti v kancelárii s jeho pokojom a prenikavým prístupom k obchodu s krásou. A aj keď tlačí kolegov v centrále alebo na predajných miestach do nových výšok, stále si ešte nájdu čas na staré dobré žartíky v štýle Urban Decay (skúste si ako príklad vyhľadať video "Happy Holidays from Urban Decay" na youtube ako klasický príklad, kedy Wende skončí torta na tvári)

Ich stále sa rozširujúca prítomnosť dokazuje, čo Wende a Sandy už dávno vedeli, nositelia make-upu vždy túžia po alternatívnych možnostiach a z toho dôvodu spoločnosť prežila aj koniec 90tych rokov a grunge. V USA zdobia stovky produktov Urban Decay fialové poličky v obchodoch ako Sephora, Ulta a Macy´s, rovnako ako v online obchodoch ako napríklad www.beauty.com. Rastúci počet obchodníkov v Kanade, UK, Francúzsku, Taliansku, Španielsku, Singapúre a na Strednom východe taktiež zvyšuje ich popularitu a množstvo nových produktov. Hoci fanúšikovia Urban Decay na celom svete sa môžu priblížiť k našim produktom rôznymi cestami, všimli sme si, že všetci zdieľajú nezávislého ducha, ktorý ich spája.

Možno, že tento "hlad" po niečom unikátnom vysvetľuje vášnivú podporu, ktorej sa nám dostalo za tie roky. Produkty spoločnosti Urban Decay sú uverejnené v desiatkach časopisov každý mesiac. Vyhrali sme už niekoľko úžasných ocenení, od Allure´s Best of Beauty (Hooray for 24/7 Pencils!) (pozn.: Allure - jeden z amerických beauty časopisov) až po PETA2’s Proggy, za nekruté zaobchádzanie so zvieratami a veganské výrobky. Dokonca sa nám podarilo uchmatnúť aj ocenenie obalov takým firmám ako sú Avon a Revlon. Určite by sme rovnako na trhu prepadli, ak by nebolo podpory zo strany vizážistov, ktorí zdieľajú lásku k inováciám produktov a experimentovaniu s novými farbami. Radi plníme ich denné požiadavky - z časti preto, že ich klienti, zväčša celebrity, si vzali ich obľúbený produkt. Naše online hodnotenie pochádza z grafov, ak sa nám nepodarí získať hviezdičiek, museli by sme plakať. Vďakabohu za make-up závislákov, ktorý hodnotia naše produkty omnoho viac ako produkty našich konkurentov - mali by ste vidieť komenty na náš Eyeshadow Primer Potion (pozn.: jeden z najznámejších produktov spoločnosti - krémová báza pod očné tiene)! Naša komunita na Facebook-u a Twitter-i sú jedny z najväčších v obore - máme mnoho konverzácií. A samozrejme milujeme našich priateľov blogerov! Sú ako naši beauty redaktori, besný fanúšikovia kozmetiky a vizážisti v jednom. Vyrábame filmy, TV relácie a horúce večierky. Naše životy sú úžasné a sme si celkom istý, že milión dievčat (a chlapcov) by pre našu prácu vraždili.

V súčasnosti sme najväčšou nezávysle vlastenou spoločnosťou dekoratívnej kozmetiky v Spojených štátoch. Naše mamy sú na nás hrdé, že "Urban Decay" nie je už len šialený názov spoločnosti.  A mladé ženy dnes nikdy nepoznali svet, kde by mohli dostať fialový lak na nechty cez pult.
Misia splnená.

Najznámejšie kozmetické vychytávky:


 15-Year Anniversary Eyeshadow Collection - kolekcia očných tieňov k ich 15-temu výročiu 
Book of Shadows IV
Book of Shadows - Alica v krajine zázrakov
Eyeshadow Primer Potion Vintage Bottle - krémové bázy na oči
 Naked Palette - paleta očných tieňov






Zdroj: www.urbandecay.com, internet
Preklad: ja

5 komentárov:

  1. Definately yes :) I love them :)
    thanks for your comment :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja som sa UD totalne zamilovala, mám od nich Naked a čiernu ceruzku a su totálne perfektné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. podobne, mam od nich zatial jednu paletku, ale mala som chut im vykupit cely obchod! skoda, ze u nas absolutne nezohnatelne :(
    inak paci sa mi tvoj blog, urcite budem sledovat :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. joj, keby sa dalo, tiež by som ich vykúpila :D ďakujem za sledovanie, aj ja sledujem, ale cez bloglovin :)

    OdpovedaťOdstrániť